Mesti anda pernah berjumpa dengan ejen-ejen Takaful yang asyik push anda supaya mencarum dalam Takaful cepat-cepat sehingga anda merasa rimas dengan tindakan mereka itu? Sebenarnya mereka mendesak anda untuk menyertai Pelan Takaful itu ada sebabnya. Ini kerana masa yang paling sesuai untuk mencarum Takaful adalah SEKARANG! Kerana antara faktor utama dalam menyediakan pelan Takaful adalah berdasarkan Umur, Jantina, Pekerjaan dan Status Merokok atau Tidak Merokok.

Di sini kita lihat 4 manfaat untuk menyertai Takaful dan kenapa kena menyertai Takaful pada usia muda anda.

1. Lebih Muda = Lebih Murah

Apabila anda mencarum waktu umur anda masih muda… masa itu lah anda caruman anda jauh lebih murah berbanding dengan orang yang berusia.

2. Lebih Muda = Kurang Komitment

Ketika anda masih muda… pada masa itu anda mungkin baru menjejak alam pekerjaan atau baru membina kerjaya.. masa itu jugalah komitment anda kurang. Sebagai contoh, orang yang masih muda dan berstatus bujang masih belum ada tangungan yang banyak.

3. Lebih Muda = Sindrom Superman

Syarat utama untuk mencarum dalam Takaful adalah anda kena sihat baru boleh menyertai Takaful.

4. Lebih Muda = Lebih Banyak Perlindungan

Keuntungan mencarum ketika anda masih muda… banyak Rider dalam pelan Takaful anda boleh nikmati dan ini sekali gus menjadikan sijil Takaful anda sijil Takaful yang komprehensif dan lengkap dari segala aspek.

Sekiranya anda ingin maklumat lanjut tentang pelan apa yang bersesuaian dengan anda dalam pelan Great Eastern Takaful. Anda boleh menghubungi saya melalui whatsapp, call atau email. Saya akan cuba membantu anda sebaik mungkin..

Azly
-Great Eastern Takaful-
h/p: 011-1023 0305
Whatsapp: https://AzlyGETB.wasap.my
Email: norazlybasarian@me.com